Activitati turistice Poiana Marului

Activitati turistice Poiana Marului

Începând cu anul 2007, Munţii Ţarcu, beneficiază de regim de protecţie, arealul lor fiind considerat  Sit Natura 2000.
Situată la altitudinea de 600m şi înconjurată de munţi pe aproape toate direcţiile, localitatea Poiana Mărului reprezintă o excelentă bază de plecare pentru traseele turistice din munţii Ţarcu – Muntele Mic sau chiar trasee de traversare spre Munţii Retezat sau Godeanu,  pentru drumeţi încercaţi şi cu o condiţie fizică peste medie.

Câteva exemple de trasee turistice cu plecare din Poiana Mărului:

Poiana Mărului – Valea Craiului – banda galbenă, aprox 4-5 h

Poiana Mărului – Saua Plaiului – banda roşie, 7-8h

Poiana Mărului – Vf. Mătania(Nedeia) – triunghi albastru 5-6 h

Poiana Mărului – Piatra Scorilei – M. Mic – banda albastră 4-5 h

Poiana Mărului – Şaua Iepii – Colonia Tomeasa – triunghi roşu-6-7 h

Pentru pasionaţii pescuitului de munte există râurile Şucu, Bistra Mărului şi lacul de acumulare Poiana Mărului.

Inchirieri biciclete si excursii organizate

În zonă sunt zeci de kilometri  de drumuri forestiere, care le stau la dispoziţie pasionaţilor de mountain bike sau celor care preferă mijloacele motorizate. Dacă doriţi, aveţi posibilitatea de a închiria de la noi câteva biciclete mountain bike, cu care puteţi explora împrejurimile – 10 lei/ora sau 30 lei/ 8 ore. De asemenea, organizam excursii si drumetii catre Muntele Mic, Muntii Tarcu, Statia Meteorologica Cuntu si Lacul Netis. Pentru mai multe detalii contactati-ne pe mail sau telefonic.
În urma construirii Barajului Măru cu o înălţime de 125m, a rezultat un lac artificial cu o suprafaţă de 273 ha şi un volum de 96 mil mc apă. Pe acest lac se pot practica diverse sporturi nautice, existând o singură condiţie – este interzisă folosirea motoarelor care utilizează combustibili fosili.

Proprietarii, licenţiaţi în Geografie, respectiv Advertising, pasionaţi de trekking, backpacking, ecologie şi ‘’bun simţ’’, vă stau la dispoziţie cu sfaturi, hărţi, ghiduri şi precizări despre punctele de interes turistic din zonă.

« 1 of 2 »